Reklam Alanı
Medyads Nedir?
İnternet ve medya ile ilgili bilgiye, dökümana ve programa anında ulaşabileceğiniz bir blog aparatıdır.

Bilgisayar için atari oyunları

Bilgisayarınıza atari oyunlarını indirip oynamak için bu yazının devamını okuyunuz...

Sosyal Medyada NATO'ya Tuzak



Sosyal medya, hayatımıza neşe kattığı gibi gerçek yaşamımızı olumsuz etkilemeside mümkün.Hele ki ülkelerin güvenliğini sağlayan bir konumda iseniz.

ABD donanmasında Amiral ve aynı zamanda NATO'da üst düzey komutan olan James Stavridis, sosyal medya yüzünden sıkıntılı bir durum yaşadı.Sıkı bir sosyal medya kullanıcısı olan Stavridis'in Facebook hesabının birebir kopyasının yapıldığı ve diğer üst düzey NATO yöneticileriyle irtibata geçmeye çalışıldığı için kullanıldığı öğrenildi.

Stavridis'in neredeyse bütün bilgilerini sosyal mühendislik ile ele geçirmeye çalışan dolandırıcıların Stavridis'in kaç tane arkadaşını bu yöntemle kandırmayı başardıkları bilinmiyor. Olayın arkasında kimin olduğu şimdilik resmi bir ağızdan açıklanmamış olsa da Observer'ın haberine göre bu planı yapanlar Çinli ajanlardan başkası değil.

Yaşanan durumla ilgili NATO personelinin bilgilendirildiği ve önlem almaları istendiği açıklanırken biz de bir kere daha sosyal ağların ne kadar ciddi bir silaha dönüşebileceğini görmüş olduk.


Kategoriler:

0 yorum:

Yorum Gönder