Reklam Alanı
Medyads Nedir?
İnternet ve medya ile ilgili bilgiye, dökümana ve programa anında ulaşabileceğiniz bir blog aparatıdır.

Bilgisayar için atari oyunları

Bilgisayarınıza atari oyunlarını indirip oynamak için bu yazının devamını okuyunuz...

Serbest Zamanlı Çalışma




Serbest zamanlı çalışmak en iyi gelir kaynaklarından biridir. Ülkemizde de güdnen güne yaygınlaşıyor. Freelance fotoğrafçılar, freelance tasarımcılar, freelance SEO uzmanları, ve birçok alanda bu imkan mevcut.Yalnız freelance çalışırken dikkat edilmesi gereken bir çok önemli nokta var.


 ZAMAN KULLANIMI

Zaman kullanımı freelancerlar için önemli bir konu. Günü planlayarak işe koyulmak ve çalışma süresini, mola zamanlarını ve bunun yanında hayatınızda zamanınızı ayıracağınız diğer konuları belirlemek sizin lehinize olacaktır. En sağlamı geleneksel yöntemlerle devam etmek: Kendinize vakit kaybetmeden küçük bir ajanda edinin ve cebinizden ayırmayın!

Elektronik ortamlardan vazgeçemem diyorsanız Google Calendar da işinizi görecektir. Günlük gerekli işlerinizi saatleriyle beraber not ettiğiniz bir ajandanın yanında bir de ayrıntılarıyla günü planlayacağınız bir defterinizin olması faydanıza. Böylece sabah, öğlen ve akşam olarak bölümlediğiniz gününüzü daha geniş bir perspektefite denetleyebilirsiniz. Unutmayın yanınızda fiziki olarak taşıdığınız ve sizin tarafınızdan hazırlanmış bir görev defteri unutmanıza izin vermeyecektir.

MÜŞTERI İLIŞKILERI
Feedback yani geri bildirim en önemli konulardan bir diğeri. Feedbackin karşınızdaki insan üzerinde güveninizi artıracağını unutmayın. Blog yazarları nasıl karşısındaki insandan bloguna yorum yazmalarını bekliyorsa bir freelancer ve müşterisi arasındaki iletişimin güçlü ve karşılıklı olması da o denli gereklidir. Böylece verilen işi yaptığınız süreçte karşılaştığınız sorunlara reaktif olarak karşılıklı çözümler üretebilirsiniz, müşteriniz işin ne hızda gittiğini bilerek planlarını yapabilir ve sonuç olarak iyi ilişkilerinizi geliştirmiş ve iyi bir çalışma ortamı hazırlamış olursunuz.

Bu konuda da sosyal medya anlık mesaj yollama olanaklarıyla işinizi fazlasıyla görecektir ama siz yine de bir telefon bağlantısını cepte bulundurun. Her zaman acil telefonluk acil durumlar yaşanabilir.

YENILENME, ÖĞRENME
Kendi imkanlarıyla internet reklamcılığı yapan kitle Türkiye'de daha fazla olduğundan bu kısmı onlarla ilgili olarak hazırlamak istiyorum. Bilgi birikimini artırmak her freelancerin gereksinim duyacağı bir konudur. Reklam konusunda etkin olan blogları takip etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Sosyal medya artık gözden kaçmaması gereken ve önemli bir reklam mecrasıdır, bu alanda backlink sağlamak ve site linkinizi paylaşmaktan çok daha fazlasını yapmalı sosyal medyada etkin olarak dönen reklamları incelemelisiniz. Bu hem yaratıcılığınıza hem bilgi birikiminize faydalı olacaktır.

Sanat blogları kesinlikle gözden kaçmamalıdır, sitenizin tasarımında ve reklamlarınızı etkin olarak sunmanızda size yardımcı olacaktır; unutmayın bu devirde rekabet konusunda galip gelmek farklılaşmayı gerektiriyor ve sanat size bunu sağlayacaktır. Basılı ve video şeklindeki ilginç reklamlar da size reklam verdiğiniz zaman fikir sahibi olmanız konusunda örnek olacaklardır.


Kategoriler:

0 yorum:

Yorum Gönder